Hvis har I været på Folkemødet i år, er det en god idé at evaluere indsatsen, mens den er i frisk erindring. Opnåede I det, I ville? Har I målt på det? Og stod udbyttet mål med indsatsen i tid og penge?
Uanset, om I var med i år, eller om I overvejer at deltage til næste år, er her syv gode spørgsmål at stille, før I lægger Folkemødet i kalenderen og bestiller billetterne:
Hvorfor skal I deltage på Folkemødet? Succes på Folkemødet kræver et klart formål og konkrete målsætninger for, hvad I ønsker at få ud af deltagelsen. Og en plan for, hvordan I evaluerer resultater og indsats.
Hvad ønsker I at sætte fokus på? Find fællesmængden i de temaer og problemstillinger, der er vigtige for jer, og hvad der optager dem, I gerne vil have i tale på Folkemødet. Det gør det samtidig muligt at udvikle skarpe arrangementer.
Hvem vil I gerne have i tale? Med et klart formål og fokus bliver det nemmere at afklare, hvem der er målgrupperne for jeres folkemødedeltagelse, og hvilke interessenter der er afgørende for at opnå det, I ønsker.
Hvordan skaber I den bedste ramme for dialog? Skab den rigtige ramme for jeres folkemødedeltagelse. Der er et væld af muligheder fra den klassiske debat over events til arbejdsmøder og uformelle kaffesnakke. Kombinér mulighederne med et kreativt greb, som skiller sig ud fra mængden.
Hvem skal facilitere og moderere? Øjne på udefra kan være en god hjælp, når indhold og rammer for jeres aktiviteter skal udvikles. Samtidig kræver en god debat en skarp og velforberedt moderator, som sætter debattørerne – og ikke sig selv – i centrum.
Hvornår skal jeres aktiviteter løbe af stablen? Timing er alt. Forskellige arrangementer passer til forskellige dage og tidspunkter på Folkemødet. Så der skal tænkes over timingen.
Hvad skal der ske før, under og efter Folkemødet? Folkemødet skal hænge sammen med, hvad I ellers har fokus på i jeres kommunikations- og relationsarbejde. Tænk derfor over, hvordan I kan bygge op til Folkemødet, hvad der skal ske på mødet, og hvordan I kan følge op.
Djævelen ligger som bekendt i detaljen. Derfor skal man ikke underkende logistik og praktik på Folkemødet. Det gælder for alt fra vind og vejr til faciliteter og forplejning. Det er så ærgerligt at have fået de bedste debattører og den skarpeste moderator på plads, hvis lyden svigter på dagen. Eller at have glemt skiltning, så deltagerne ikke kan finde vej.
Jeg tager gerne en uforpligtende snak med jer om, hvordan I bedst får evalueret dette års folkemøde og planlagt det næste. Kontakt mig her, hvis I er interesserede i det.