Der er kun 100 dage til Folkemødet, hvor politikere, organisationer, virksomheder, medier og, ja, helt almindelige danskere mødes for at fejre demokratiet med debatter og dialog. Det er en unik mulighed for at pleje interesser og skabe nye relationer.
De garvede deltagere har for længst lagt planer og er i gang med at forberede årets politiske fest på Bornholm. Men er du klar?
Fortvivl ikke! Selv om tiden er knap, kan du fortsat nå at lægge en god slagplan. Her får du fem spørgsmål, som kan hjælpe dig til at få mere end røget sild og fadøl ud af turen til Allinge:
- Hvorfor skal du deltage i Folkemødet? Er du ikke skarp på, hvad du ønsker at opnå, får du sikkert nogle hyggelige dage, men nok heller ikke så meget mere. Der er stor forskel på, om du ønsker at fremme en bestemt sag, sætte fokus på et problem eller »blot« pleje relationer.
- Hvem skal du have i tale? Når formålet er på plads, kan du afklare, hvem du skal have fat i for at fremme din sag. Og hvem der kan have samme interesser og enten styrke dialogens gennemslagskraft eller hjælpe den på vej.
- Hvad skal du gøre for at få de rigtige mennesker i tale? Det handler om de konkrete aktiviteter som at deltage i en debat, skabe en event eller arrangere et uformelt møde.
- Hvordan skal du gribe det an? Med tusindvis af arrangementer skal der meget til for at bryde gennem lydmuren. Du skal tænke kreativt, have de rigtige trækplastre eller ganske enkelt være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, så du »tilfældigvis« løber på den rigtige person.
- Hvornår skal du gøre hvad? Timing er alt, og du skal tænke i før, under og efter, hvis du skal have fuldt udbytte af din indsats. Tænk over, hvordan du kan bygge op til Folkemødet, hvad der skal ske på mødet, og hvordan du kan følge op.
Svar på de fem spørgsmål, og du er godt på vej til at blive klar til Folkemødet. Resten handler om benarbejde – og at huske at pakke både solhat og gummistøvler.
Vær beredt, som man siger.
Bragt i Berlingske Business 6. marts 2018